- onsdag

Slutpluggat för idag. Skönt.. Har letat vetenskapliga artiklar och kollat igenom kurslitteraturen till ett grupparbete. Har även haft farmor över på besök. Hon hade inte sett nya balkongen, inte heller nya tapeterna. Fint, tyckte hon. Nu väntar jag och Roya på att husse ska komma hem. Jag tror inte det blir någon skogsprommis idag, Roya verkar inte vara så jättelivlig idag. Hon är väl trött efter kursen igår. Näst sista gången var det. Ganska skönt, tycker vi. Roya kan verkligen inte bete sig där, bara jobbigt. Här hemma går det mycket bättre. Tur är väl det :) Vi missade gårdagens halv 8 hos mig och Idol, så vi ska ta igen det sen även se det nya :) Det plus laga mat, sen hinner man inte så mycket mer.





- love








- måndagsprommis + hundbus


Några bilder från dagens skogsprommis + hundbuset igår :)








Hundbus bilder;


















- skogsprommis med "moster" Lina, 23/9.

Igår tog jag och Lina en prommis med Roya i skogen. Vädret var ganska fint då. Tänkte göra samma sak idag, men jag tycker inte det är nå vidare trevligt väder.. Så vi får se hur det blir med den saken. Just nu ligger jag och Roya i soffan och myser under täcket :) Hon väckte mig 7.30 idag, ovanligt tidigt.. Sen när vi gick ut var hon jättekonstig. Svansen mellan benen och ville inte ens kissa. Ville bara in.. Är väl hjärnspökena som "spökar". Ful mening. Nu ska jag äta rostat bröd och kolla på nya Grey's Anatomy avsnittet. Mysmorgon <3











- när jag ändå är igång..

.. så kan jag väl lägga upp två andra videos :)
Här är det Roya och Tiger som busar.
Minns inte riktigt hur gamla de är här, men visst är dom små?
Lyssna bara på Tigers "skall" i första videon.. Haha.




- aaaaaaooooooo

Här är två videos på Roya när hon "ylade" för första gången, haha.
Så j-vla söt!
Det var hennes nya pipleksak som fick henne att göra det..




- Wagamama till Sthlm!

Ligger i soffan och lyssnar på föreläsningar och läser kurslitteratur med Nyhetsmorgon i bakgrunden. Hörde "Wagamama" och hajde till. Fick reda på att Wagamama kommer till Stockholm! Finally! Ska nog lura med Mathias på en Stockholmstripp i oktober eller november. Kanske skulle tajma det med Johnossi's konsert..


- dagen dårå

Dagen;
Hallstatripp - hämta glömd jacka + Lustigkulla (chickybits)
Rösta
Slappat
Hunddate mellan Roya & Rossi (annan RR-tik i Sura)
.. och nu valvaka med varma mackor, cola & nötter.

Dagen i bilder;



Tog ett grattis-på-födelsedagen-Camilla-kort på Roysan.
Fiiiin :)





Rossi tigger some candy





Snygga RR-flickor :)





Evergraces Reliable Rosalie





- bebiz



1. 10 veckor
2. 18 veckor
3. 25 veckor
:)

- Sleepyheads

Både Mathias och Roya ligger fortfarande och sover. Vilka sömntutor :) Gjorde nyss ett försök att väcka Mathias, men han sa bara högt "GÅ INTE!". Hm, vad drömmer han om? Nåväl.. Idag är det tråk/skön-söndag. Kan inte riktigt besämma mig om jag gillar söndagar eller inte. Jag ska snart iväg och rösta med mamma. Sedan får vi se vad som händer. Lite hundbus skulle inte vara helt fel tror jag. Var länge sedan Roya fick leka av sig med en vovvsing.

Igår på kvällen åkte jag och Mathias till Hallsta och drack lite med Jennifer och Linn. Begav oss sen till Bill och Bob i stan. Lyckad kväll tycker jag :) Skönt att inte gå ut, utan bara sitta på Bill och Bob och snacka med folk. Roya fick vara hos sin farmor och farfar. Hon var även med dom under dagen en sväng. Skogsprommis blev det då.

Snodde några bilder av Catrine från facebook från prommisen :)



Skogsmulle :)



Catrine & Roya :)



Roya & Roger :)



Haha, bästa bilden :D
Nästa gång går det nog bra utan koppel,
men lika bra att ta det säkra före det osäkra :)

- Nytapetserat :)

Nu är det tapetserat i både hallen och köket.
Hur snyggt blev det inte?
Jag är superduper nöjd :)

Nu är det bara nytt köksbord och stolar, sen är det perfa!
Men en sak i taget :)




















Tycker det är skitsvårt att få bra bilder..
Ska såklart ses irl, så ni får komma och hälsa på om ni vill se bättre :D
Tusen tack Catrine :)

Update;












Några fler bilder på hallen, såå svårt att få bra..
Hmmm..

- :)

Idag har jag och Roya hållt oss ifrån lägenheten eftersom Catrine har tapetserat hallen. Det är liite som fattas, men fan vad snyggt det blev! Snyggare än vad jag trodde. Gav verkligen mer liv till hallen, större känns det också. Idag tog jag bara en dålig mobilbild, men ska försöka ta bättre bilder med kameran sen när allt är klart. Med allt menar jag köket också. Kommer bli såå snyggt! Tusen tack redan :)

Jag och Roya har varit hos mamma idag. Vi märkte att Roya hade spring i benen så vi gick ut en sväng och släppte henne bakom Tuppen (skola). Märker inte av benet nånting nu faktikst, skönt! Iaf så började det spöregna när vi var på väg för att köpa tidning. Roya är inte van men regnet eftersom vi aldrig gått någon promenad i det. Har bara varit ut på en pink i regnet. Hon gillade det inte! Letade som en galning efter tak hon kunde gå under, haha. Till och med när vi hade kommit hem och in var hon lite konstig.. Pluttan :) Kanske får köpa ett Hurtta regntäcke också? ;)



Visst ser hon lite fundersam ut?
"Varför tog ni ut mig i det där läskiga vädret?"


Snyggo!



Nya tapeten i hallen :D
Svårt att fånga på bild, ska som sagt försöka ta bättre.



:)

- Säbz hjärta Royiz




- fisgris

Våran lilla fisgris har blivit så gosig den senaste tiden.
Hon lägger sig frivilligt med huvudet i knät på en -
eller när jag ligger i soffan så lägger hon sig bredvid med huvudet på min mage.
Så himla mysigt är det :) Jag hoppas att det fortsätter.


- xoxo, Gossip Girl

Man vet att hösten är här när serierna börjar dra igång. Idag var det Gossip Girl som började. Eller, det började igår i USA men jag kan inte se det förrän idag. Imorgon kan jag se första avsnittet på sista (!) säsongen av One Tree Hill. Åh vad tråkigt att det ska sluta!

Idag är det plugg som gäller. Ska nog plugga både Hälsofrämjande arbetsplatser och Utvecklingspsyklogi. Sen ikväll är det kurs i allmänlydnad igen. Tredje kurstillfället. Jag hoppas att det går lika bra som det gjorde förra gången. Imorgon är det föreläsning som gäller och Roya ska då få vara hos sin "mormor". Det är även hundträff i Vadgropen imorgon, men vi får lov att hoppa över det den här gången. Roya har inte visat något i benet på ett tag, men det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Kan ju inte tänka mig att det kommet gå lugnt till :)

På torsdag ska Mathias mamma tapetsera här hemma, om tapeterna har kommit då. Åh, vad roligt :D Det kommer bli så snyggt! Jag ska försöka ta före och efter bilder.


- jag sökte dig och fann mitt hjärta



Dessa tre filmer låg i postfacket idag.
Dagboken, I Love You, Man och American History X.
När jag klickade mig in på cdon visste jag att jag skulle ha Dagboken -
har letat efter den flera ggr på MediaMarkt utan resultat.
I Love You, Man älskar både jag och Mathias så den var också ett måste i filmsamlingen.
American History X är en favorit så den fick också följa med.
Jag vill gå med i en filmklubb så man kan få en massa bra erbjudanden..
Har hittills inte hittat någon som verkar speciellt bra.

- pix




- sunday

Just nu har jag "ta kort på Roya-abstinens".
Hon ligger dock och sover, vill inte väcka na.
Får se om vi hinner ha någon fotosession idag.
När husse kommer hem ska vi till stan och köpa ny pipleksak -
och kanske besöka Nordik. Älskade Nordik, varför så dyra?

Igår när jag kollade på Arga Snickaren-repris med mamma såg jag en tapet som jag blev blixtförälskad i. Den var egentligen inte något utöver det vanliga, men jäklar vad kär jag blev. Måste bara ha den till köket. Ska bara mäta väggen när Mathias kommer hem, sen kan förhoppningsvis svärmor kolla upp priser oså på jobbet imorgon. Vi ska även välja ut någon tapet till hallen. Jag tror det blir något med grönt. Den här lägenheten är faktiskt i behov av lite färg :)

Kollade nyss på den första föreläsningendistanskursen i Utveckligspsykologi. Kändes ganska lyxig och fubbigt att kunna kolla på en föreläsning när man vill, med en skål godis till hands. Jag vill läsa allt på distans framöver!


- lovely friday

Känner på mig att det kommer bli en bra och rolig fredag :)
Började dagen men en kort prommis med Roya vid 8-halv 9.
Efter det har jag städat, varit ut med Roya en gång till och målat naglarna. Mörkblåa fick dom bli idag.
Om cirkus en timme ska jag bege mig till mamma, har jag tur bjuder hon på lunch ;)
Sen står det inte på förrän Mathias är hemma.
Då blir det hem igen och fixa sig inför Linas ljusparty.
Jag ska dit lite innan det börjar för att hjälpa henne med förberedelserna.
Roya får hänga med husse till "farmor & farfar".
Efter ljuspartyt får vi se vad som händer, lite partysugna är både jag och Lina.
Får hoppas att fler är det också :)

Nej, nu ska jag tvångsgosa lite med Rochaaas :)



- Gott och blandat

Idag är det bättre med Royas ben, tror jag. Man ser fortfarande att hon har lite ont, men nog är det på bättringsvägen. Idag fick hon vara själv 1,5 h när jag var hos Ullis och fick de sjukt slitna topparna kapade. Älskar känslan av nyklippt hår :) Tog faktiskt rätt mycket, fast de som ser mig kommer nog inte märka någon direkt skillnad, som vanligt. Fräschare är det iaf! Ska snart boka en tid för färgning också. Jag skulle vilja bli mörk igen, gillade det verkligen. Men den där utväxten man får.. Den kan man ju bli galen på. Så det blir nog några slingor åt kopparhållet och några ljusa & mörka. Ullis har en Wella-poster i salongen med en tjej men riktigt snygg färg. Den ska vi försöka efterlikna :)

Snart kommer Mathias hem med en tvättmaskin och torktumlare. Vi hittade ett bra paketpris på MediaMarkt igår. Dax att bli vuxna och tvätta själva. Har en känsla av att han kommer glömma att han skulle hämta dem idag efter jobbet.. Måste påminna honom nu för säkerhetsskull.

Jag och Mathias satt för någon dag sen och kollade igenom våra Roya-bilder. Shit, man glömmer verkligen hur liten hon har varit. Pluttan, snart är hon nästan färdigväxt..





Aw, hur liten och söt var hon inte dååå?

- Trött tjej


Inte många vakna minuter idag..







<3

- VAH - Vård av sjuk (skadad) hund

Våran stackars lilla Roya gjorde illa sig igår innan kursen. Vi gick en sväng i skogen vid bhk innan kursen började för att hon inte skulle vara allt för rastlös under kursens gång. Vi gick in i skogen en bit, upp på en större sten. Jag var lite efter, och duktig som hon är så håller hon koll på mig, vilket resulterade i att hon kutade mot mig men missade att det låg ett stort träd som fallit ned på stenen.. Hon tänkte nog hoppa men bakbenen hann inte riktigt med, inte det högra iaf. Hon slog i det riktigt hårt och pep till en stund. Hon gick på benet redan efter, men hon ville inte riktigt sätta ned det helt. Hon tar inte stöd på det om man säger så.. Samma sak idag, hon går och kan springa, men hon tar inte så mycket stöd som hon borde. Vi ringde till veterinär imorse och hon sa att det kunde vara något korsband som skadats eller en sträckning kanske. Vi skulle avvakta och se om det blir bättre. Hon är fortfarande glad och piper inte nånting, så det är nog inget allvarligt. Men går det inte över snart vill jag åka till veterinär.

Jag är alltså hemma med Roya idag. Jag skulle egentligen ha gått på föreläsning 9.15-12.00, men vi bestämde att det är bäst att jag stannar hemma med henne. Jag får plugga hemma, tror inte jag missar något jätteviktigt. Föreläsningsmaterialet hamnar på internet snart så jag kan ta del av det. Lite typiskt är det allt då vi har krånglat fram och tillbaka om hur vi skulle göra med Roya idag. Ensam ca 5 timmar går inte, ingen var ledig och kunde vara hundvakt. Hon skulle ha hängt med husse till jobbet, men när hon är såhär är det bättre att hon kan vara hemma och slappna av. Inte sitta instängd i ett fikarum hon inte känner till med folk hon inte känner till..

Jag sitter och läser och antecknar från kurslitteraturen nu, men det är inte det enklaste kan jag meddelande. Jag har en trött valp som vill ligga med huvudet i knät och sussa. Hon är så söt så jag har inte hjärta att flytta på henne. Dessutom är hon ju skadad, då måste jag vara extra snäll. Jag undrar om hon är såhär gosig för att hon inte känner sig helt hundra.. Jag tror minsann att hon är gosigare och pluttigare än vanligt..

Vilket långt inlägg det blev!
Någon liten själ kanske orkar läsa :)



Bli bra i benet nu hjärtat <3


- Skogstur innan "Halv åtta hos mig"

Bjuder på några fina bilder på Roysan från idag.
För en gångs skull blev det lite poserande, inte massa flänga runt bilder.
Dock älskar jag båda typerna av bilder :)











- Härliga Hund, rasspecial - Rhodesian Ridgeback

I Härliga Hund kan man läsa 7 snabba om rhodesian ridgeback;

1. Det är en av världens snabbaste hundar över längre distanser.

2. Den är mycket tillgiven sin familj. Främlingar är oftast ointressanta.

3. Rasen har ett tufft, nästan farligt rykte. Men det är i grunden en vänlig hund med milt sinnelag.

4. Den har kallats för lejonhund, ett namn som skapat missförstånd. Man kan tro att hundarna själva dödat lejon. Nej, uppgiften var att hitta och se till att lejonet stannade kvar tills en tvåbent jägare hann fram. Arbetssättet var att studsa runt och irritera lejonet, inte att hålla kvar det med våld.

5. Två sidor av samma mynt: En ridgeback är mycket självständig men den vill helst inte vara ensam. Hundar som behöver vara ensamma delar av dagen måste tidigt få vänja sig stegvis och i lugnt tempo.

6. Den mognar fysiskt tidigt, men är inte mentalt vuxen förrän i tre-fyraårsåldern.

7. Intresset för rasen växer. Nu registreras ungefär 400 valpar om året.



RR-systrar

- Ridgeback-systrar

Både husse och vovve ligger utslagna på soffan just nu.
Vi kom nyligen hem från Sthlm där Roya fått träffa sin syrra Vilja :)
De busade i någon timme, sedan kollade vi en stund på utställningen.
Kan tänka mig att Vilja också ligger och sussar nu ;)
Var väldigt roligt att träffas!
Jag undrar om de kände igen varandra?
Om de visste att det är syskon.. Hm.. :)

Jag och Mathias mötte även Carin da Silva och hennes Leya på parkeringen ;)


Några bilder på syrrorna;









Lika som bär? :)


- N4TT!

Klockan är 00:39, jag ligger och väntar på att Mathias ska komma hem.
Han har som sagt varit på fotboll i Sthlm ikväll.
Såg honom på tvn faktiskt, stod där och sjöng ;)
Så fin min bebiz.

Imorn ska vi på hundutsällning i Sthlm.
Några andra som har Royas syster skulle också dit -
så ska förhoppningsvis ses. Blir kul!
Lite segt att det verkar börja 9.30 bara.. Gäsp..

Ne, nu är nog husse hemma när som helst.
Ska nog stänga av datorn och försöka somna.
Jag lär behöva försprång, han somnar på en röd, inte fem..




Godnatt!



- .. just praying to a God that I don't believe in

Idag har jag och Roya fått lov att klara oss utan tv.
Vi har varit helt förstörda över detta.
Tänk vad beroende man kan känna sig av något så, muppigt?
Idag har jag (vi) alltså missat;
Ellen Degeneres Show, Oprah Winfrey Show, MasterChef Australia, Tyra Banks Show..
Bara för att nämna några program..
Tur att husse kunde fixa det när han kom hem!
Vem åkte ur MasterChef egentligen!?!?
Imorgon ska husse fotboll i Sthlm och matte ska kolla på tv.

Istället för att kolla på tv har jag och Roya;
busat, pluggat, kollat på kameler (Cirkus Wictoria),
fotat och blivit fotad och kollat på The Marriage Ref (PÅ DATORN).
Nu är det ju inte så att man kollar på tv heeela dagarna -
men man har iaf den på i bakgrunden när man är hemma.
Haha, ja jag har varit lite förstörd..

Här är några bilder från dagen :)
(tänk om man kunde bli såhär bra på bild själv..)








Fina, fina tjej <3

RSS 2.0